Premiantii „Smart Cities of Romania Champions“ pe anul 2018 sunt:
„Asigurarea echilibrului intre companiile mari, multinationale, care livreaza si implementeaza solutii inteligente complexe, si companiile locale reprezinta o provocare importanta pentru noi, pentru ca trebuie sa incurajam si sustinem si dezvoltarea antreprenoriatului local“.
Bogdan Puscasu, City Managerul orasului Piatra-Neamt
SC Intrarom SA la categoria „Tehnologii avansate pentru orase si cladiri inteligente“;
Intrarom, filiala românească a Intracom Telecom, a primit pe 30 octombrie Premiul de Excelență la categoria “Tehnologii Avansate pentru Orașe și Clădiri Inteligente” pentru proiectul pilot implementat în municipiul Alba Iulia in cadrul Galei Smart Cities of Romania Champions 2018.
Dl. George Roussos, Directorul Executiv al Intrarom a declarat: “Suntem foarte mândri de această recunoaștere. Vreau să îmi exprim recunoștința juriului și să mulțumesc municipalității Alba Iulia pentru această ocazie. Mulțumiri speciale echipei noastre smart city care, cu pasiune, a depus toate eforturile pentru ca această implementare să fie un exemplu al abordării globale a orașului inteligent pe care îl oferă Grupul nostru.
About Intrarom
Intrarom, a subsidiary of Intracom Telecom, has constantly consolidated its position as major vendor in the Romanian Telecommunications Market. Sustained by a solid infrastructure of a 24 million euros investment, Intrarom’s experience covers the following lines of business: turn-key solutions for telcos, integrated ICT solutions for Public Sector, tailor-made applications for enterprise, utilities and banking sector, multi-vendor support and field maintenance, and telecommunication systems manufacturing. For more information, please visit www.intrarom.ro.
Proiectul primăriei ieșene „Un nou început” a primit diploma de aur și trofeul „Smart Cities of Romania Champions 2018” la categoria „Mobilitate în comunitățile sustenabile inteligente”. Totodată, proiectul „Un oraș al oamenilor pentru oameni” a primit diploma de argint la categoria „Politici și strategii pentru comunități sustenabile inteligente”.
Primul proiect vizează stadiul implementării proiectului sistemului de management al traficului, la achiziția de parcometre, autobuze Euro 6 și tramvaie noi, la proiectele depuse pentru achizitia autobuzelor electrice autobuze alimentate cu gaz natural comprimat și sistemul de e-ticketing, precum și la proiectele viitoare în acest domeniu (bike sharing, car sharing, dezvoltarea electro-mobilității prin construirea de noi stații de încărcare electrică, stațiile inter-modale și park & ride etc.).
Al doilea proiect privește politicile și strategia de transformare digitală a Municipiului Iași, transparența decizională și modul în care comunitatea se poate implica activ în procesul de administrare.
Pentru noi principala problema o reprezinta legislatia, si ma refer aici, cu precadere, la legislatia achizitiilor publice, care face ca acest proces sa dureze foarte mult.“
Catalin Boghiu, director general la Directia Generala Tehnica si Dezvoltare in cadrul Primariei Iasi
„Anul trecut am realizat un studiu pentru a afla cat de familiarizati sunt administratorii publici cu conceptul de Smart City si am constatat ca pentru 70% reprezenta o necunoscuta. De aceea, am infiintat cu ajutorul Institutului National de Administratie un curs specializat pentru administratorii publici, una dintre cele cinci componente ale acestuia fiind dedicata studierii conceptului Smart City. Pentru ca degeaba faci o strategie, politici si proceduri daca nu ai cu cine sa le pui in aplicare.“
Marian Florea, presedintele Asociatiei Administratorilor Publici din Romania