
Smart Education & Training
Pregatiti pentru orase inteligente
22 Mai 2017 - Bucuresti

Partener si Gazda a evenimentului:
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)
După organizarea celor două ediţii ale Conferinţei Naţionale „Smart Cities of România”, una dintre principalele concluzii este că România are nevoie de competente în domeniul smart.
Dacă, “omul este măsura tuturor lucrurilor” succesul oricărui proiect de transformare digitală depinde, într-o mare măsură, de capacitatea oamenilor de a înţelege conceptul de smart city şi de a folosi eficient tehnologia în activitatea cotidiană. Derularea unor astfel de proiecte pune o presiune mare pe resursele umane, fie că vorbim de optimizarea fluxurilor de lucru, de achiziţia soluţiilor potrivite și implementarea acestora.
Astfel, pe termen lung este nevoie de orientarea sistemului de învăţământ către specializări legate de „smart city”, iar pe termen scurt se impune derularea unor programe intense de training pentru angajaţii Administraţiei Publice Centrale şi Locale sau ai altor tipuri de organizaţii.
Suntem pregătiţi pentru trecerea la „oraşul inteligent”? Realitatea arată că majoritatea administraţiilor urbane doresc să urmeze acest concept, însă pregătirea şi certificările profesionale adiacente lipsesc. Este nevoie de armonizarea intenţiilor, obiectivelor și eforturilor depuse de toate părţile implicate, iar conferinţa „Smart Education & Training” este un punct de pornire.
Ce ne propunem?
Conferinţa Smart Education & Training 2017 deschide calea unor dezbateri de substanţă între principalii actori care influentează acest proces: Universităţi, Administraţia Centrală şi Locală, Companii private şi publice din TIC, energie, mobilitate şi utilităţi.
Trăim în era tehnologiei, iar totul în jurul nostru devine „smart” – de la instrumente la organizații și comunități. În acest context, trebuie să ne întrebăm: Cum ne pregătim pentru acest viitor și cum se adaptează Şcoala Românească pentru a pregăti tânăra generaţie pentru meserii care încă nu există? Mai mult, cum se poate implica mediul privat în acest proces?