Smart Governance for Smart Citizens

10 – 11 Octombrie 2017 - Bucuresti


Expo-conferinţa „Smart Cities of Romania” reuneşte prin tematică toate domeniile de activitate din sfera orasului inteligent, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Administraţiei Publice centrale şi locale dar şi ai organizaţiilor cu rol in reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum şi reprezentanți ai mediului privat, universitar si ambasade, înregistrând în fiecare an o audienţă semnificativă de peste 500 de participanţi.

Cea de a treia editie a conferintei „Smart Cities of Romania” urmareste obiectivele Parteneriatului National pentru dezvoltarea Teritoriului si totodata propune spre evaluare cele mai relevante Proiecte si Solutii Urbane.


Suntem cu totii constienti de necesitatea stabilirii unor parteneriate active si functionale intre toti actorii ecosistemului smart city, indiferent daca vorbim despre Administratia Publica Locala si Centrala, Companii private, Asociatii Profesionale sau Institutii cu rol in modelare si proiectare urbana. In lumina noului Parteneriat National pentru dezvoltarea Teritoriului, doar colaborarea dintre aceste entitati va genera o strategie coerenta, in conformitate cu agenda urbana definita prin Pactul de la Amsterdam, cu cerintele reale ale comunitatilor locale si cu capabilitatile tehnologice ale industriei ITC.


Subiecte abordate in cadrul panelurilor editiei 2017

Necesitatea unui „Parteneriat National” pentru dezvoltarea urbana inteligenta a Romaniei

Sesiunea va nuanta nevoia de interoperabilitate intre actorii smart city, de unificarea a platformelor insulare existente in acest moment. Necesitatea unui „Parteneriat National” pentru dezvoltarea urbana inteligenta a Romaniei este evidenta, ne ramane doar sa stabilim CINE si CUM va actiona pentru dezvoltarea acestui cadru extins de colaborare. Vor lua cuvantul reprezentanti ai tuturor partilor implicate.

Orasele inteligente ale Romaniei

Transferul de cunostinte si diseminarea proiectelor de succes sunt esentiale pentru crearea unei mase critice de profesionisti care sa creada in capacitatea conceptelor „smart city” de a revolutiona administratia locala din Romania. Doar din exemplele altora putem invata DE CE, CUM si CARE sunt cele mai relevate experiente „smart city”. Sesiunea va aduce si va dezbate in fata audientei, studiile de caz ale unor municipalitati din Romania, pentru care „smart city” reprezinta o realitate.

Proiecte si Solutii Urbane

Dincolo de strategie si viziune, orice proiect de smart city are o componenta puternica ITC. Traim in era tehnologiei, iar transofrmarea digitala se reflecta in egala masura asupra oraselor si cetatenilor. Sesiunea cuprinde prezentari de solutii si proiecte din partea unor companii reprezentative pentru piata locala si internationala.

Workshop de achizitii publice in proiectele smart city

Achizitia de tehnologie este un proces complex care implica nu doar cunostinte specifice si abilitati de negociere ci si o buna intelegere a politicilor publice. Alaturi de cei mai competenti juristi si de specialisti cu experienta validata vom analiza cadrul legal si bunele practici in achizitiile publice pentru proeictele de smart city.